Restaurarea și lustruirea pietrei

Restaurarea și lustruirea pietrei se realizează de obicei, cu ajutorul unor pulberi abrazive foarte fine.

De asemenea, se poate obține cu discuri abrazive diamantate superfine sau cu tampoane de lustruire. Procedeul este potrivit pentru restaurarea pardoselilor din marmură, mozaic și granit.

În timpul restaurării și lustruirii pietrei, se îndepărtează un strat microscopic de pe suprafața podelei. Acest lucru poate fi realizat numai prin utilizarea unei serii de granule de diamant de diferite grade, folosite în ordinea corectă.

Recomandarea noastră este ca acest proces să fie efectuat doar de un specialist calificat și cu experiență în restaurare. Orice metode și procese incorecte vă pot distruge complet podeaua din marmură sau piatră naturală.

Matuirea pietrei este procesul de netezire a pietrei cu ajutorul unor materiale abrazive. Deși, nu este la fel de agresivă ca slefuirea, dar necesită utilizarea apei și poate fi un procedeu destul de murdar.

Matuirea este efectuată pentru a îndepărta zgârieturile, dar nu inlatura buzele(cand placile de piatra au „buze” inseamna ca exista diferente de nivel intre ele). Matuirea poate doar sa rotunjeasca marginile pietrelor, oferindu-i o margine mai netedă.

Procesul de matuire se realizează cu ajutorul abrazivelor diamantate. Matuirea poate lăsa o pardoseală de piatră cu foarte puțină strălucire, deși unele pietre vor căpăta un luciu satinat. Dupa folosirea abrazivelor diamantate pentru matuirea pietrei urmeaza lustruirea acesteia cu o serie de diamante si substante pentru a obtine gradul de luciu dorit.

ro_RORomână